Portaal

36 uur per week

Teamleider CIO Office

Ben jij een inspirerende leider die klaar is om een team door een spannende transitie te leiden? Bij Portaal zijn we op zoek naar een ervaren Teamleider voor ons CIO Office, die met visie en daadkracht onze IT-organisatie klaarstoomt voor de toekomst!

Wat ga je doen?
Bij Portaal zetten we de koers uit richting een Agile toekomst om onze dienstverlening en interne processen te optimaliseren. Als teamleider geef je richting aan het Chief Imformation Officer Office, waar je de basis legt voor een succesvolle en efficiënte IT-organisatie.
In deze rol ben je de strategische adviseur voor de Manager Digitale Transformatie, waarbij je inzicht biedt in budgetuitputting en scenario’s voor toekomstige groei en optimalisatie. Om dit te bewerkstelling houd jij je onder meer bezig met:

  • Leiderschap: Je rapporteert aan de Manager Digitale Transformatie over de jaarlijkse doelstellingen, ambities en begroting van je team, en zorgt ervoor dat alles in lijn is met onze strategische doelen. Het team heeft als kerntaak om de digitaliseringsvisie en operationele uitvoering hiervan te ondersteunen en te versnellen;
  • Teamcoaching: Je geeft leiding aan 11 professionele medewerkers. Je evalueert en bevordert hun bijdragen aan de strategische doelen en ambities, voert ontwikkelingsgesprekken, monitort prestaties en identificeert opleidings- en ontwikkelbehoeften, zodat iedereen binnen het team kan groeien;
  • Managen IT Portfolio: Eindverantwoordelijk voor het opstellen en prioriteren van het ICT-Portfolio. Toezien op dat voorstellen binnen het portfolio de business ondersteunen in het realiseren van strategische doelstellingen. Je zet indien noodzakelijk programma’s en projecten in om de strategische doelstellingen te behalen;
  • Leveranciersmanagement: Je bent eindverantwoordelijk voor het evalueren en optimaliseren van IT contracten op basis van de sourcingstrategie. Je zorgt ervoor dat kansen benut worden om de IT dienstverlening te optimaliseren binnen de beschikbare budgetten;
  • Doelstellingen en Begroting: Je definieert doelstellingen en stelt jaarlijks de begroting vast voor de CIO Office. Je vertaalt het jaarplan naar resultaatgerichte doelstellingen en coacht je team om deze te realiseren;
  • Coördinatie en Afstemming: Je zorgt voor een naadloze afstemming tussen Business en IT. Je voorziet de business van advies met betrekking tot digitale mogelijkheden. Je laat behoeftes ophalen in de organisatie en zorgt dat de juiste oplossingen erbij gezocht worden;
  • Innovatie en Professionalisering: Je volgt de laatste ontwikkelingen in de markt en het vakgebied, vertaalt deze naar beleidsvoorstellen en plannen, en draagt bij aan de voortdurende verbeteringen;
  • Samenwerking en Integratie: Je borgt een goede samenwerking tussen jouw team, de verschillende afdelingen en externe partners, en zorgt ervoor dat alle doelstellingen worden behaald.

Dit is je team:
Bij Portaal zijn we binnen de afdeling Digitale Transformatie, waar ook IT onder valt, volop in transitie. We zijn bezig met een nieuwe digitaliseringsvisie, waarbij we onze dienstverlening voortdurend willen vernieuwen en verbeteren.
We versterken onze veranderkracht door ons beheer slimmer in te richten en frisse kennis van buiten naar binnen te halen, zo ook door de rol van Teamleider CIO Office te introduceren.
Hierdoor kunnen we focussen op het bouwen van toekomstbestendige digitale oplossingen, waarmee we bewoners nog beter kunnen ondersteunen en daardoor meer waarde kunnen bieden. We zetten spannende stappen vooruit, met een helder doel voor ogen: bijdragen aan goed samenleven. Dit is precies wat jouw werk zo boeiend maakt! In onze vernieuwde organisatiestructuur werk je samen met 50 enthousiaste en gedreven collega’s binnen de afdeling Digitale Transformatie, elk met hun eigen specialisme, om deze ontwikkeling te realiseren. 

Hier herken jij jezelf in:
Voor deze rol vragen we een afgeronde HBO/WO-opleiding en vijf tot tien jaar ervaring in een vergelijkbare managementfunctie binnen een DevOps-organisatie, om onze CIO Office naar een hoger niveau te kunnen tillen.

  • Je beschikt over brede IT-kennis, waarbij je inzicht hebt in verschillende essentiële onderdelen binnen een organisatie, zoals samenwerkingsprocessen, change management en IT-implementaties.
  • Je hebt ervaring in het effectief inrichten van IT-organisaties en speelt een cruciale rol in portfolio management, waar je richting geeft aan zowel CIO Office als leveranciers.
  • Het is jouw missie om de verschillende professionals in het team optimaal te laten functioneren, door het scheppen van de juiste randvoorwaarden en het wegnemen van belemmeringen.
  • Met jouw uitstekende communicatievaardigheden kun je moeiteloos schakelen tussen teamleden en het directieteam, ben je in staat om mensen te verbinden en zorg je ervoor dat iedereen op één lijn zit. Je begrijpt de kunst van coaching en ontwikkeling, en weet talenten binnen je team te identificeren, te evalueren en te laten groeien om onze gezamenlijke ambities te realiseren.

Wat bieden wij jou?

  • Een jaarcontract voor 36 uur per week, met de duidelijke intentie om dit om te zetten naar een vast dienstverband;
  • Een fijn salaris in schaal L van de CAO Woondiensten. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring verdien je tussen de €5.181,- en €7.198,- bruto per maand op basis van 36 uur per week, gebaseerd op jouw kennis en ervaring, exclusief 8% vakantiegeld.
  • Een eindejaarsuitkering en een ruim opleidingsbudget dat je naar eigen inzicht mag besteden aan je ontwikkeling;
  • Een vitaliteitsbudget, waaruit jij je sportschoolabonnement of massage kan bekostigen, óf om op te tellen bij je opleidingsbudget;
  • Thuiswerkmogelijkheden met een thuiswerkbudget om je werkplek goed in te kunnen richten;
  • Een kilometervergoeding of vergoeding van je OV-kosten (100%);
  • Doorgroeimogelijkheden binnen Portaal;
  • Een pensioenplan voor een zorgeloze toekomst voor jezelf en jouw gezin.

Reageren en contact
Ben je enthousiast geworden over deze functie? Fijn!
Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang… het kan zijn dat we de vacature eerder sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden. 
Solliciteer via de solliciteerknop rechts bovenaan. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met onze Recruiter Malou Snel via 06-47183775.

Met deze vacature willen wij zelf een nieuwe Portaal-collega werven. Dit is dan ook geen oproep voor acquisitie.

Solliciteer hier

Regio:

  • Utrecht

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Secties:

ICT

Vacaturetype:

Vacature

Salaris:

€ 5.181 - € 7.198 per maand

Startdatum:

02-09-2024

Locatie:

Utrecht

Kantooradres:

Beneluxlaan 9 3527 HS Utrecht

Locatie: