Portaal

36 uur per week

Teamleider Change & IT

Ben jij een inspirerende leider die klaar is om een team door een spannende transitie te leiden? Bij Portaal zijn we op zoek naar een ervaren Teamleider Change & IT die onze overstap naar een Agile werkwijze in een DevOps-cultuur kan realiseren! 

Wat ga je doen?
Bij Portaal zetten we de koers uit richting een Agile toekomst om onze dienstverlening en interne processen te optimaliseren. Als Teamleider Change & IT ben jij de motor achter deze transformatie. Je speelt een cruciale rol in het succesvol implementeren van onze nieuwe werkwijze en leidt de afdeling Change & IT naar nieuwe hoogten. Om dit te bewerkstelligen houd jij je onder meer bezig met:

  • Leiderschap: Je rapporteert aan de Manager Digitale Transformatie over de jaarlijkse doelstellingen, ambities en begroting van het IT & Change Team en stuwt de afdeling naar succes door de devOps-teams efficiënt aan te sturen en te optimaliseren;
  • Teamcoaching: Je geeft leiding aan 30 medewerkers, 23 indirecte- en 7 directe medewerkers, bestaande uit: 3 Scrummasters, 2 Product Owners en 2 Architecten. Je evalueert en bevordert hun bijdragen aan de strategische doelen en ambities, voert ontwikkelingsgesprekken, monitort prestaties en identificeert opleidings- en ontwikkelbehoeften, zodat iedereen binnen het team kan groeien;
  • Realiseren IT Portfolio (change): Je hebt de inhoudelijke verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen, uitrollen en valideren van IT oplossingen. Je geeft uitvoering aan de IT-ontwikkelagenda zoals opgesteld binnen de Portfolio Board;
  • Beheer & onderhoud (run): Verzorgen van een goede operatie, security en beschikbaarheid van applicaties voor eindgebruikers. Het beheren en onderhouden van onze kern applicaties is een continu proces;
  • Ontwikkeling en Professionaliteit: Je creëert randvoorwaarden voor de ontwikkeling en professionalisering van IT & Change, en implementeert een effectief personeelsbeleid;
  • Procesoptimalisatie: Je optimaliseert bedrijfsprocessen binnen IT & Change en zorgt voor afstemming met andere afdelingen;
  • Strategische Vertaling: Je vertaalt de strategie van Portaal naar beleid, visie en opgave in het beheer en gebruik van IT-producten en -diensten, en zorgt voor de integratie van technologie, architectuur en methoden.
    Je zorgt voor de realisatie van het gewenste, toekomstbestendige  IT landschap op het gebied van IT infrastructuur, kantoorautomatisering, applicaties, processen en data binnen Portaal;
  • Business-IT Afstemming: Je waarborgt een sterke afstemming tussen Business en IT, maximaliseert de waarde van IT-investeringen en verbetert de kwaliteit van onze IT dienstverlening.

Dit is je team:
Bij Portaal zijn we binnen de afdeling Digitale Transformatie, waar ook IT onder valt, volop in transitie. We zijn bezig met een nieuwe digitaliseringsvisie, waarbij we onze dienstverlening voortdurend willen vernieuwen en verbeteren.
We versterken onze veranderkracht door ons beheer slimmer in te richten en frisse kennis van buiten naar binnen te halen, zo ook door de rol van Teamleider Change & IT te introduceren.
Hierdoor kunnen we focussen op het bouwen van toekomstbestendige digitale oplossingen, waarmee we bewoners nog beter kunnen ondersteunen en daardoor meer waarde kunnen bieden.
We zetten spannende stappen vooruit, met een helder doel voor ogen: bijdragen aan goed samenleven. Dit is precies wat jouw werk zo boeiend maakt!
In onze vernieuwde organisatiestructuur werk je samen met 50 enthousiaste en gedreven collega’s binnen de afdeling Digitale Transformatie, elk met hun eigen specialisme, om deze ontwikkeling te realiseren.

Hier herken jij jezelf in:
Voor deze rol vragen we een afgeronde HBO/WO-opleiding en vijf tot tien jaar ervaring in een vergelijkbare managementfunctie binnen een DevOps-organisatie, om onze Change & IT-afdeling naar een hoger niveau te kunnen tillen.

  • Je hebt niet alleen een bewezen trackrecord in het aansteken en motiveren van een team, maar bent ook een meester in het integreren van Agile en DevOps in een dynamische werkomgeving.
  • Jij hebt de strategische scherpzinnigheid om ambitieuze doelstellingen om te zetten in concrete, haalbare acties en verbeteringen.
  • Je begrijpt de kunst van coaching en ontwikkeling, en weet talenten binnen je team te identificeren, te evalueren en te laten groeien om onze gezamenlijke ambities te realiseren.
  • Met jouw uitstekende communicatievaardigheden kun je moeiteloos schakelen tussen teamleden en het directieteam. Belemmeringen pak je snel en doeltreffend aan en je denkt altijd een stap vooruit, waardoor je team soepel en efficiënt kan blijven functioneren. 

Wat bieden wij jou?

  • Een jaarcontract voor 36 uur per week, met de duidelijke intentie om dit om te zetten naar een vast dienstverband;
  • Een fijn salaris in schaal L van de CAO Woondiensten. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring verdien je tussen de €5.181,- en €7.198,- bruto per maand op basis van 36 uur per week, gebaseerd op jouw kennis en ervaring, exclusief 8% vakantiegeld.
  • Een eindejaarsuitkering en een ruim opleidingsbudget dat je naar eigen inzicht mag besteden aan je ontwikkeling;
  • Een vitaliteitsbudget, waaruit jij je sportschoolabonnement of massage kan bekostigen, óf om op te tellen bij je opleidingsbudget;
  • Thuiswerkmogelijkheden met een thuiswerkbudget om je werkplek goed in te kunnen richten;
  • Een kilometervergoeding of vergoeding van je OV-kosten (100%);
  • Doorgroeimogelijkheden binnen Portaal;
  • Een pensioenplan voor een zorgeloze toekomst voor jezelf en jouw gezin.

Reageren en contact
Ben je enthousiast geworden over deze functie? Fijn!
Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang… het kan zijn dat we de vacature eerder sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden. 
Solliciteer via de solliciteerknop rechts bovenaan. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met onze Recruiter Malou Snel via 06-47183775.

Met deze vacature willen wij zelf een nieuwe Portaal-collega werven. Dit is dan ook geen oproep voor acquisitie.

Solliciteer hier

Regio:

  • Utrecht

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Secties:

ICT

Vacaturetype:

Vacature

Salaris:

€ 5.181 - € 7.198 per maand

Startdatum:

02-09-2024

Locatie:

Utrecht

Kantooradres:

Beneluxlaan 9 3527 HS Utrecht

Locatie: